pann01.gif
    bl_01.giffl_en01.gif bl_01.giffl_gr01.gif
dot.gif


ekevyl.gif
 
 
zoomin.png  zoomout.png
 
hd0.gifhd_news2.gif
10-10-2013Ολοκληρωμένο Σύστημα Αστικής Οδικής Υποστήριξης βασισμένο σε Συνεργατικούς Κόμβους – ΚΑΘοΔΗΓΟΣ

Η Data & Control Systems σε συνεργασία με ομάδα φορέων που αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων του Ε.Κ.Αθηνά, την εταιρεία ΑΛΓΟΣΥΣΤΕΜΣ και την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας ΑΕ αναπτύσσουν στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΘοΔΗΓΟΣ» ένα σύστημα για την αυτοματοποίηση του ελέγχου, της παρακολούθησης και της διαχείρισης παρόδιων θέσεων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο μέσω ασύρματων δικτύων αισθητήρων και του Διαδικτύου. Το σύστημα κάνει χρήση των δυνατοτήτων κατανεμημένων συνεργατικών ασύρματων κόμβων για την εποπτεία της χρήσης των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης σε παρόδιους άξονες και τη διαχείριση της διαθεσιμότητάς τους. Επιπλέον, συνεργάζεται και αξιοποιεί πληροφορίες από ενσύρματα δίκτυα αισθητήρων (κάμερες κυκλοφορίας) συσχετίζοντας το φόρτο κυκλοφορίας με την ανάγκη στάθμευσης. Τα δεδομένα του συστήματος μπορούν να τεκμηριώσουν αποφάσεις και να υποστηρίξουν τον ανασχεδιασμό της διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης σε τοπικό επίπεδο με ορθολογικό τρόπο. Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πιλοτικό σύστημα, το οποίο θα εγκατασταθεί σε σημεία του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Δήμο και την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας, για την εποπτεία και τον έλεγχο θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης στις περιοχές αυτές και για την παρακολούθηση του κυκλοφοριακού φόρτου σε γειτονικούς οδικούς άξονες. Το έργο (κωδ. 09ΣΥΝ-52-768) υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης Ι: «Συνεργατικά έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας» της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.Λογότυπαogo.JPG

kath logo.JPG

om logo.JPG

Σχήμαelliniko.jpg
08-05-2012GreenControl by DCS

Η Data &Control Systems, ύστερα από διεξοδική μελέτη της αγοράς και την συνεχώς αυξανόμενη απαίτηση για «πράσινες» λύσεις δημιούργησε ένα νέο σύστημα, το GreenControl που έχει ως κύριο στόχο τη μείωση καταναλώσεων και την περίσσια ρύπων.

Το GreenControl by DCS αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας και ελέγχου φωτιστικών σωμάτων και άλλων ενεργοβόρων συσκευών που παρέχει πληθώρα λύσεων για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, σημαντική εξοικονόμηση κόστους από τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης και φιλικότερη λειτουργία προς το περιβάλλον.

Ένα νέο καινοτόμο σύστημα που ακολουθεί τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τις αγοράς για «πράσινες» λύσεις.

Αναλυτικότερα για το GreenControl by DCS

12-05-2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πλατφόρμα «QR Code» σε τρόφιμα και φάρμακα για την υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης

Ένα πρωτοποριακό σύστημα για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα παρουσιάζεται από την εταιρία Data & Control Systems για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης.

qrcode_blind_assist_apk.pngΕλάχιστα είναι τα τρόφιμα τα οποία έχουν με κώδικα Braille καταγεγραμμένη την περιγραφή του προϊόντος. Στα φάρμακα η καταγραφή αυτή είναι πλέον δεδομένη, αλλά δυστυχώς σε καμία από τις αναφερόμενες περιπτώσεις (, πουθενά), ούτε στα τρόφιμα ούτε και στα φάρμακα δεν αναγράφεται ή παρουσιάζεται με τρόπο αναγνώσιμο από τα άτομα με προβλήματα όρασης η ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Η Data & Control Systems εντόπισε την αδυναμία αναγνώρισης της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων και των φάρμακων από τα άτομα με πρόβλημα όρασης. Έτσι , αφού συνεργάστηκε στενά με τον Φάρο Τυφλών, σχεδίασε, εγκατέστησε και ενσωμάτωσε στα συστήματα Ιχνηλάτησης τροφίμων μια πλατφόρμα , έτσι ώστε να παρέχεται στους συγκεκριμένους καταναλωτές και χρήστες η ενημέρωση των βασικών στοιχείων του προϊόντος και κύρια η απαραίτητη ημερομηνία λήξης.

Δημιούργησε ένα σύστημα, βασισμένο στο QR Code, το οποίο παράγει μια αυτοκόλλητη ετικέτα με στοιχεία για το προϊόν, την εταιρία παραγωγής , το μέγεθος και την ημερομηνία λήξης. Η ετικέτα αυτή τοποθετείται σε προσβάσιμο σημείο της συσκευασίας του προϊόντος κάνοντας τα στοιχεία αυτά διαθέσιμα σε όλους καταναλωτές, με την χρήση ενός smart phone.

Ο χρήστης με πρόβλημα όρασης, με την βοήθεια φωνητικής καθοδήγησης, σαρώνει με το smart phone την ετικέτα αυτή και λαμβάνει άμεσα στο κινητό τηλέφωνο του όλες τις πληροφορίες του προϊόντος οι οποίες στην συνέχεια αναπαράγονται φωνητικά, γίνεται δηλαδή «φωνητική ανάγνωση»

Η ειδική αυτή εφαρμογή που δημιούργησε η εταιρία Data & Control Systems για smart phone, είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή σε Android και άμεσα σε I Phone, Windows Mobile, Symbian, Με το σύστημα αυτό, όλα τα άτομα με προβλήματα όρασης θα είναι σε θέση να γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες του προϊόντος που επιθυμούν να αγοράσουν , αλλά το κυριότερο είναι πως θα γνωρίζουν πλέον και την ημερομηνία λήξης τους.

Με βάση την κοινωνική ευθύνη των εταιριών που αποφάσισαν να το ενσωματώσουν στα προϊόντα τους, τα πρώτα προϊόντα με το ειδικό label θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην ελληνική αγορά και θα κάνουν ένα βήμα προς τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς η εφαρμογή για τα smart phone θα διανέμεται δωρεάν από τον Φάρο Τυφλών.
Αναλυτικότερα για την Πλατφόρμα «QR Code»

30-11-2007Συμμετοχή της εταιρίας στην έκθεση FoodTech 2007

H έκθεση έλαβε χώρα στις 27-30 Σεπτεμβρίου και περιελάμβανε μηχανήματα για την παρασκευή γαλακτοκομικών, προϊόντων κρέατος, κατεψυγμένων τροφίμων, συσκευασία και αποθήκευση τροφίμων, πρώτες ύλες για την παρασκευή γαλακτοκομικών, εξοπλισμό βιομηχανίας τροφίμων, εργαλεία και εξαρτήματα παρασκευής προϊόντων κρέατος, μηχανήματα και εξοπλισμό για κατεψυγμένα προϊόντα, μηχανήματα οινοποιίας και ποτών, υγιεινή βιομηχανικών χώρων, βιομηχανικά δάπεδα, είδη προστασία εργαζομένων, εργαστήρια, πιστοποίηση ποιότητας κλπ.

Στόχος της ήταν η γνωριμία μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου, η γνωριμία με αγοραστές, αύξηση των πωλήσεων, ανάπτυξη νέων προϊόντων, joint ventures, αντιπροσωπεύσεις και γενικά προώθηση συνεργασιών.


 
send.jpg bookmark1.jpg download.jpg printer.jpg

 
dot.gif